Wood Chapel (William Speakman i.s.m. Gijs Frieling)

woodDe vondst van overblijfselen van oerbossen in de omgeving van Utrecht inspireerde William Speakman voor het ontwerp van zijn kunstwerk voor het Beelden Park. De Wood Chapel in de Binnenhof kan daarnaast eveneens worden gezien als een verwijzing naar het nieuwe bos dat in het park zal ontstaan - het Máxima park zal daardoor pas na enkele decennia echt voltooid zijn. Het kunstwerk is gebaseerd op het principe van een houtopslagplaats, een plek waar hout wordt gedroogd om later te verwerken. Het open houten bouwwerk doet denken aan een Amerikaanse boerenschuur, maar ook aan een Oriëntaalse kapel of pagode. Door de verschillende opengewerkte wanden heeft de ruimte een bijzondere lichtinval, waardoor het interieur dat door Gijs Frieling met folkloristische motieven is beschilderd, een verheven sfeer verkrijgt.

Waar staat de Wood Chapel? Download de kunstroute